Usluge

Kinesio Taping

Kinesio Taping

 

Kinesiotape metoda je rehabilitacijska tehnika koja unaprjeđuje i ubrzava prirodan proces izlječenja. Zahvaljujući elastičnim ljepljivim trakama, tehnika podupire i stabilizira mišiće i zglobove, ali istovremeno ne narušava prirodno kretanje. Trake se kod tretiranja mogu postavljati na mišiće, ligamente, tetive, fascije (mišićne ovojnice). Često se postavljaju na otečena i podlivena područja (na edeme i hematome) radi izvanrednog djelovanja na cirkulatorni i limfni sustav. Također, korektivnim postavljanjem lako se ispravlja nepravilno držanje (tijela ili zgloba).

Osim što podupiru, trake svojim položajem i prijanjanjem na tijelo rasterećuju određeni dio tijela, te omogućuju puno bolju cirkulaciju u potkožnom, pa tako i dubljem tkivu. Zamislite da netko konstantno hoda uz Vas držeći Vam ruku na bolnom dijelu tijela na način da Vam mikroskopskim pokretima rasterećuje bolno područje.

Najveća prednost Kinesiotape metode je u tome što je prikladna ama baš svakoj dobi, te gotovo u svakom stanju. Koristi se kod ortopedskih, neuroloških, neuromuskularnih, limfnih i drugih poteškoća. Kinesiotape metoda ne koristi se kod otvorenih rana, nezacijeljenih ožiljaka, alergije na akril, neurodermitisa i psorijaze ili sl.

Kinesiotape trake načinjene su od pamuka i akrila, brzo se suše i omogućuju koži da diše. Možete se bez problema tuširati i kupati sa trakama. Ne sadrže lateks.

Što treba znati prije dolaska u Centar Musculus?>>>

 

Ispunite upit i naručite se odmah!

« Povratak

Pošaljite nam upit

« »