Usluge

Sportska terapija

Sportska terapija

Kad biste običnu uredsku spajalicu odmotali pa ju presavinuli, ona bi se samo savila, ali što bi se dogodilo da ju presavijete dodatnih 20 puta? Pogađate - puknula bi. 

Profesionalni, ali i amaterski sportovi, ispunjeni su opetovanim kretnjama i opterećanjima. U nogometu su to udarci nogama, u rukometu rukom... itd. Iako su materijali od kojih je naše tijelo načinjeno (kosti, mišići, tetive, ligamenti...) daleko kvalitetniji od materijala obične uredske spajalice, oni svejedno trpe naprezanja.

Ovisno o fizičkoj spremnosti kod sportaša  (profesionalnog ili rekreativnog), spomenuti materijali mogu vršiti svoju funkciju kvalitetno i dugotrajno. Ipak, s vremenom često dolazi do zamora materijala u kojem tijelo u početku signalizira samo bol, a kasnije se to manifestira preko upalnih procesa, a potom i djelomičnih ili potpunih puknuća.

Što je tkivo zdravije i spremnije ( u smislu snage, elastičnosti, prokrvljenosti)  to je mogućnost od ozljede manja.

Sportski tretmani su prilagođeni trajanjem i intenzitetom. Ovisno o situaciji, pravilnim sportskim tretmanom tkivo pobuđujemo i zagrijavamo, ili ga pak smirujemo i odmaramo. Tijekom tretmana, sva pažnja je usmjerena na cirkulaciju i unaprijeđenje elastičnosti napetog i umornog tkiva. 

 Što treba znati prije dolaska u Centar Musculus?>>>

 

Ispunite upit i naručite se odmah!

 

 

« Povratak

Pošaljite nam upit

« »