Ortopedski ulošci

Hallux Valgus

Hallux Valgus

Ukoliko ga ima Vaša baka ili majka, velika je vjerojatnost da ga imate i Vi. 

Iako je hallux valgus u većini slučajeva prirođena deformacija, mnoge navike moderne današnjice pogoduju razvoju deformiteta i dodatno ga pojačavaju. 

Deformacija Hallux Valgusa nastaje kada se nožni palac počne zakretati prema drugom prstu stopala formirajući bolnu "kvrgu" na vanjskom dijelu palca. Zbog povećane gibljivosti prve metatarzalne kosti koja se lagano odvaja od podloge i ostalih kostiju, te zbog pretjeranog pritiska obuće i podloge na prednji dio stopala narušava se pravilan prednji svod. 

Usprkos nasljednom faktoru deformiteta, preuska obuća i učestalost nošenja visokih peta dodatno ga razvijaju. Kod cipela sa visokim petama, težina se sa pete prenosi na prste, a uski prostor pritišće prste međusobno, približava ih i deformira. Osim što takva obuća potiče razvoj deformiteta, ona žulja i smeta "kvrgu" koja je nastala s vanjske strane palca, pa je to mjesto sklono boli i upali. 

Hallux Valgus mnogo je lakše sprječavati nego liječiti. Osim određenih operativnih zahvata koji se primjenjuju ovisno o stupnju zahvaćenosti, ne postoji drugi brzi lijek. Potrebno je što prije odvojiti palac od drugih prstiju, osigurati pravilan svod prednjeg dijela stopala i zaštiti nastalu "kvrgu" od trenja. Jednostavni silikonski separatori, udlage i noćne ortoze lako su dostupna pomagala koja Vam mogu pomoći u preveniranju razvoja hallux valgusa.

U centru Musculus možete izraditi ortopedske ulošci po mjeri za Vaše hallux valgus stopalo. Također, u našem asortimanu imamo silikonske separatore, udlage i noćne ortoze. Budite slobodni konzultirati nas kako bismo Vam pomogli u pravilnom izabiru Vaših pomagala.

 

« Povratak

Pošaljite nam upit

« »