Usluge

Tretmani "Musculus"

Tretmani "Musculus"
Objavljeno: 29.05.2014 u 14:20

"Tretmani Musculus"   su ono što u najboljim restoranima nazivaju  "specijalitet šefa kuhinje". 

Umjesto da nudimo različite tehnike zasebno, u sklopu terapijskog "Tretmana Musculus" nudimo kombinaciju različitih tehnika i pristupa. "Tretman Musculus" nije ustaljeni protokol, već posebna terapija koja ovisi o trenutnom problemu klijenta. Biramo pristup i tehniku te ih kombiniramo svakom pojedincu prema potrebi, a sve sa zajedničkim ciljem riješavanja klijentovog problema.

Zašto Tretman Musculus?

Naši su zglobovi poput panti vrata na podrumu! U početku su savršeno glatki i pokretljivi, ali s vremenom se malo po malo kretnje smanjuju i ograničavaju. Kod vrata je to jednostavno - malo podmažemo zglob i razradimo ga sa par pokreta otvaranja i zatvaranja. Kod naših zglobova je to malo kompleksnije.  

Tijelo je sastavljeno od velikog broja zglobova od kojih su neki pokretni, a neki nepokretni (ili djelomično pokretni). Potrebno je osigurati dobro "podmazivanje"  i zdravu stabilnost zgloba.

Da bi bio kvalitetno "podmazan", zglob proizvodi tzv. sinovijalnu tekućinu koja olakšava klizanje hrskavica i smanjuje trenje prilikom kretanja. Što je kvalitetnija proizvodnja sinovijalne tekućine unutar ovojnica zgoba, to je zglob "podmazaniji" i lakše se kreće.

Da bi zglob bio stabilan, njegove skupine mišića moraju biti snažne, ali i balansirane.

Svi mi živimo pod utjecajem raznih sila koje utječu na naše tijelo. Osnovna sila koja na nas djeluje je sila gravitacije koja nas uvijek vuče prema dolje. Tu je i sila podloge koja pri svakom koraku pritišće i malo po malo tlači naše tijelo. Pri svakom koraku tijelo pritišće podlogu svojom težinom, pa tako i podloga pritišće jednakom silom naše tijelo (3. Newtonov zakon). Iako tijelo svojim strukturama (npr. diskovima u kralješnici) amortizira sve udarce, utjecaj sila je ipak značajan. Osim te dvije sile, na tijelo djeluju i ostale sile koje se manifestiraju kod naših svakodnevnih funkcija i pokreta. Sve te sile narušavaju našu stabilnost i tjeraju nas da se prilagođavamo novim položajima.

Mišići su ti koji se u svakom trenutku moraju oduprijeti silama i zadržati pravilan stav tijela. Kod dizbalansa mišića, tijelu se teško pravilno oduprijeti i tada nastaju bolni sindromi kod osoba koji su formalno zdravi (bez specifične medicinske dijagnoze), ali ipak u svakodnevnim bolovima.

Tretmanima Musculus balansiramo meke strukture tkiva i reprogramiramo kretnje zglobova. Uspostavljamo normalan opseg kretnji zglobova i kralješnice, radimo na produljenju skraćenih mišića, te osvještavamo funkcije mišićnih skupina koje su često s vremenom "zaboravljene". Na taj način u potpunosti uklanjamo ili znatno olakšavamo svakodnevne bolove.

 

Budite slobodni obratiti nam se s punim povjerenjem.

« Povratak

Pošaljite nam upit

« »